+36-30-430-9633
info@abakandallo-dunakeszi.hu
Twitter
Tweets by AKandallo
Blogger
Google+
Pinterest
Youtube
SUPRA tűzterek működése | Aba Kandalló Dunakeszi

Üdvözöljük az Aba Kandalló honlapján!

Supra KETTŐSÉGÉSŰ, SC 2 TECHNOLÓGIA

A SUPRA tűzterek közül mindenképpen meg kell említeni két típust, mert figyelemreméltó fejlesztési munka eredményeként sikerült ötvözni a folytonégést és faelgázosításból adódó kettőségést, melyek együttes jelenléte, minden eddiginél magasabb hatásfokot (85 %) eredményezett.

Hogyan is érték el ezt az ezidáig páratlan eredményt? Nézzünk néhányat a műszaki megoldások közül:


1./ A tűzterek tökéletesen, füsttömören záródnak.

2./ Az égéshez szükséges levegőt -(kb 4,5 köbméter/ fa kg)- a külvilágból szívják be (TARANIS)

3./ A tűztéret "lezáró " lángterelő lemez anyaga fényes tükörfelületű acéllemez felülről hőszigetelve csökkenti a hőveszteséget,a hőtükör a tűztérbe visszaverve a hő és fényenergiát, annak hőmérsékletét 25 %-kal emelve lehetőségét adja az élő, magas hőmérsékleten izzó parázságynak, ami a folytonégés egyik alapfeltétele.

4./ A tűztér hátoldalát megkerülö -és így felmelegített- másodlagos levegő egyrészt "öblíti" az ajtó üvegénél lévő füstöt -(tisztaüvegfunkció)- másrészt szembeáramként felülről táplálva az égést, annak tökéletességet biztosít.

5./ Az ajtó felett, a füstterelő lemez és a füstcsőbetorkolás által képzett "másodlagos égetőkamrába"beszívott 3-lagos levegő begyújtja a forró füstgázokban lévő még éghető gázokat és elégeti azokat.

6/ Az ajtó alatt lévő huzatszabályozóval fokozatmentesen szabályozható az égéslevegő, így felső pillangószelepre már nincs is szükség.


MIT EREDMÉNYEZTEK E FENTI ÚJÍTÁSOK A TÜZELÉSTECHNIKÁBAN ?


1./ IGEN ALACSONY FAFOGYASZTÁS 3-4 Köbméter/ év
2./ hihetetlenül magas hatásfok (min 85 %)
3./ kevesebb kivágott fa, környezettudatos üzemeltetés
4./ kevesebb élőmunka, kisebb tárolóhely szükséglet
5./ kevesebb károsanyagkibocsájtás
6./ kitűnő hőérzet, egyenletes, hosszantartó hőeloszlás
7./ Üzembiztos működés, hosszú élettartam
8./ a tűz látványának, lángképeknek élvezete

A tűztér neve SUPRA M58. Méretei: 67 cm széles, 51 cm magas és 42 cm mély. 150 mm átmérőjű "normál" méretű kéményre köthető!

Hasonló, de a fentinek továbbfejlesztett változatai a SUPRA APS tűzterek, melyekről részletesen szintén honlapunkon tájékozódhat.