+36-30-430-9633
info@abakandallo-dunakeszi.hu
Twitter
Tweets by AKandallo
Blogger
Google+
Pinterest
Youtube
PanTherm tűztér | Aba Kandalló Dunakeszi

Üdvözöljük az Aba Kandalló honlapján!

Pantherm tűzterek

Pantherm tűztér

A PanTherm tűzteret levegőfűtésre fejlesztette ki a Technical Tüzeléstechnikai Kft. Alkalmas lakások, családi házak, nyaralók fűtésére. A tűztér csak körbeépítés után szabad beüzemelni.

A körbeépítéshez kizárólag nem éghető anyagokat lehet felhasználni megfelelő szigetelőanyag használata esetén keményfa elemek elhelyezhetők.

Kandallóépítéshez szakember igénybevétele szükséges. Nem szakszerű beépítés helytelen működéshez vezet, esetleg tüzet okozhat és a garancia elvesztésével jár.

Hőleadását konvekcióval és sugárzással fejti ki. A tűztér hasábfatüzelésre készült. A legjobb hatásfokot keményfa tüzelésekor érhetünk el.

Műszaki leírás

A tűztér GG20 lemezgrafitos vasöntvényből készül. A tűztér falvastagsága 8 és 10mm. A tűztér öntöttvas fődarabokból speciális hőálló tömítőanyag segítségével kerül összeszerelésre. A kezeléshez, tüzeléshez egy kerámiaüveges nagyméretű ajtó szolgál. A kerámiaüveg hőállóság 700 C A tűztér hamutálcája a alsórész közepén került elhelyezésre felette öntöttvas rostéllyal. A jobb hőleadás érdekében a külső falakon hűtőbordák vannak .A teljesítménynövelést illetve a hatásfokjavítást a felső gúlában elhelyezett ék alakú lángterelő szolgálja. A füstcsatlakozás a tűztér tetején függőlegesen helyezkedik el. A füstcsonkban kapott helyet a szabályozáshoz a pillangószelep. A pillangószelep mozgató szerkezete a tűztér kezelőoldalán van. Zárt pillangószelep esetén a tűztér ajtó nem nyitható ki, mert az állító fogantyú reteszeli az ajtót. A primerlevegő bevezetés nyílásai és a szabályozó tolattyú az ajtó alatti részen kapott helyet. A tűztér nagy mennyiségű frisslevegő igénnyel működik ezért a helyiség állandó szellőzéséről gondoskodni kell szellőzőrácsok beépítésével. A szellőzőrácsok nem lehetnek zárható kivitelűek. A szellőzőrács szabad keresztmetszete 30 cm2 kilowattonként.

További információk

  • Oldalüveg oldalanként: 40 000-56 000 Ft
  • Második üvegajtó: 94 000- 120 000Ft
  • Külsőlevegőbevezetés opció: 23 000Ft
  • Konvekciós burkolat: 40 000 Ft


Tovább a termékekhez.