+36-30-430-9633
info@abakandallo-dunakeszi.hu
Twitter
Tweets by AKandallo
Blogger
Google+
Pinterest
Youtube
Kandalló típusok | Aba Kandalló Dunakeszi

Üdvözöljük az Aba Kandalló honlapján!

Kandallók

elektromos, modern,  rusztikus kandallók Tekintse meg kandallóinkat és vegye fel velünk a kapcsolatot!


Cégünk légfűtésű kandallók építésében is nagy tapasztalatokkal rendelkezik.


A kandalló térhódítása annak köszönhető, hogy esztétikai megjelenése mellett, igazodik egy dolgozó család azon igényéhez, hogy működési elvénél fogva igen hamar meleg legyen akár 72-85% hatásfok mellett egy 120-300 légköbméterű lakrészben.

(A légfűtés elvét a Szakmai kérdések fejezetben ismertetjük a cserépkályha működésével együtt.)

Légfűtésű kandallóval nemcsak szép, de hatékony is a kandallója!

légfűtésű kandallók

A kandallók méltán népszerű típusát képviselik a légfűtésű kandallók. Miért érdemes ilyen légtérrel készült kandallót használni? A légfűtésű kandallók hatékonyságához nem férhet kétség. A kandallón szellőző nyílásokat helyeznek, el ennek köszönhetően pedig jóval egyenletesebb lesz a levegő áramoltatása, a hőleadás. A hideg és a meleg levegő egyenletes eloszlása figyelhető meg a légfűtésű kandalló fűtötte helyiségben, tehát a levegő gyorsabban felmelegszik és mindenhol ugyanolyan kellemes meleg tapasztalható.

A légfűtésű kandallók használatával a fűtés az átlagosnál hatékonyabb és energiatakarékosabb. Ezek a kandallók olyan fűtést tesznek lehetővé, aminek köszönhetően télen is komfortos, barátságos az egész lakás. Környezetbarát választás és jó befektetés, nem utolsó sorban pedig megajándékoz a kandallók hangulatos látványával is. A légfűtésű kandallók akár több szobát is képesek fűteni egyszerre a megfelelő kialakítás és elrendezés révén. Ha érdekli mit tud ez a típusú kandalló, keressen minket elérhetőségeinken!Kandalló építés nyáron? Télre már egy új kandallóval fűthet!

kandalló építés

A kandalló sokak álma, de hát ki az, aki ne vágyna arra a melegségre és páratlan látványra, amit a nyílt tűz tud nyújtani. A kandallókból nagy a választék manapság, lehet hagyományos, beépíthető, elektromos, klasszikus, modern.

A kandalló építés kicsit több időt vesz igénybe, mint egy modern kandalló megvásárlása és beállítása a szobába. Ezért érdemes jól időzíteni és akkor megrendelni a munkálatokat, amikor ideális az idő. A kandalló építést akár tavasszal vagy nyáron is be lehet ütemezni. Ebben az időszakban nincs fűtési szezon, tehát nem kell sietni a munkálatokkal. A tulajdonosok nincsenek kitéve a hideg tél kellemetlenségeinek, nyugodtan válogathatnak, szervezhetnek, dönthetnek. Ilyenkor sokan szabadságra mennek, jó az alkalom arra, hogy személyesen is felügyeljék a kandalló építés menetét.

Már csak egy megbízható csapat kell a megvalósításhoz! Mi nagy tapasztalattal és felkészült csapattal rendelkezünk. Forduljon hozzánk bizalommal és kérjen árajánlatot tőlünk a megadott elérhetőségeinken kandalló építésre!A modern kandallóban találkozik a régi és az új!

kandalló

Kedveli a kandallókat, és gyakran elképzelte már, hogyan helyezkedik el kényelmesen a kedvenc foteljában és nézi a lángokat, amikor kint hideg van? A kandallóval kapcsolatban sokan a klasszikus változatra gondolnak, amiket évtizedekkel ezelőtt használtak. Ennél a pontnál le is mondanak a terveikről, mert úgy gondolják, hogy nem illene a modern stílusú otthonukba egy ilyen klasszikus fűtőtest.

Azoknak sem kell lemondaniuk a kandalló használatának előnyeiről, akik nem szeretnék megtörni gondosan kialakított otthonuk stílusát, ugyanis a modern kandallók között sokféle, stílusában tökéletesen passzoló modell megtalálható.
A modern kandallók jóval egyszerűbbek, felesleges díszítéstől mentesek és sokszor a méretük, a tűzterük is minimális. Ez lehetővé teszi, hogy ne a kandallóra irányuljon a fókusz, mégis jelen legyen az enteriőrben.

A modern kandalló egyszerű, mégis dekoratív, meggyőző teljesítményt nyújt, visszafogott, mégsem marad észrevétlen. A modern kandallók nagy előnye, hogy a lényegre irányítják a figyelmet, ami nem más, mint a szabadon lobogó tűz. Bátran nézzen körül termékeink között, és találja meg az Ön otthonába illő berendezést!Fűtsön kandallóval, mégis környezetkímélő módon!

kandalló

A fűtés megoldása mindig sarkalatos kérdés egy új ház építése során, mert mindenki másra esküszik. Abban bizonyára sokan egyet értenek, hogy a kandalló csodás hangulatot tud varázsolni a lakásba, azonban sokan amiatt nem választják mégsem ezt a megoldást, mert úgy gondolják, hogy túl sok fát kell hozzá kivágni. Ez régen így is volt, azonban ma már létezik környezetkímélő kandalló, ami minimális fa felhasználását igényli.

Cégünk nagy választékban forgalmaz passzív házak fűtésére ajánlott kandallókat, amelyekhez hozzávetőleg harmadannyi fára van szükség. Egy olcsó öntvényű kandallóban egy hónapban körülbelül 3600 kg fát égetünk el, míg a folytonégő tűzterek esetén ez a szám mindössze 1080 kg. Így nem csak a környezetet kíméljük velük, hanem a pénztárcánkat is, hiszen így a költségek is arányosan csökkennek.

Ha további kérdése van a környezetkímélő kandallókról, forduljon hozzánk bizalommal! Cserélje le még idén a sok fát fogyasztó, régi berendezését, váltson Ön is a természetbarát fűtésre!Nagyobb felújítás előtt áll az otthona? Építsen be kandallót is!

kandalló

Amikor egy nagyobb ingatlanfelújítás van előkészületben, a tulajdonosok arra törekednek, hogy minél több olyan dolog kerülhessen megvalósításra, ami a kényelmüket szolgálja. Ilyenkor gyakorta merül fel az ötlet, hogy kandallót építtessenek be, mert amellett, hogy komfortot biztosít, teljesen más hangulatot varázsol az adott helyiségbe.

A kandalló nemcsak egy praktikus fűtési eszköz manapság, hanem tulajdonképpen egy berendezési tárgy is, ami formájával, színével és stílusával meghatározó eleme egy helyiségnek. A lobogó tűz látványa meghitt, kellemes hangulatot varázsol a hétköznapokba. A kandalló beépítése mellett nemcsak a látvány és a kellemes hőérzet miatt érdemes dönteni, hanem növeli az ingatlan értékét is, ami később, egy értékesítésnél biztosan emeli a ház eladási árát is.

Ha felkeltettük érdeklődését, és úgy döntött, hogy kandallót szeretne beépíteni a felújítás során, vegye fel velünk a kapcsolatot megadott elérhetőségeinken!

Néhány szó a folytonégő tűzterekről


folytonégő tűztérEgy kandalló tűzterét akkor nevezhetjük folytonégőnek, ha egyszeri megrakással képes 10 óra lassú égésre, és még ezt követően is olyan parázságyat képes tartani, melyről újra tüzet gyújthatunk. Miért is jó annyira a folytonégő tűztér? Egyrészt a fűtés sokkal takarékosabbá válik, hiszen egyszeri megrakásról beszélünk, másrészt elkerülhető az a probléma, ami általánosságban előfordul, tehát, hogy hirtelen rettenetesen meleg lesz, kialszik a tűz, majd kihűl az egész lakás. A folytonégő tűztér segítségével teljesen kiküszöbölhető ez a probléma, hiszen folyamatosan adja a meleget, és lehetséges egy általános, egyenletes hőmérsékletet beállítása is. Ami fontos még a folytonégő tűztér világában, az, hogy milyen fával is tüzelünk. Ahhoz, hogy tényleg normális teljesítményre számítsunk és olyan hatású funkcióra, melyet fentebb említettünk, teljesen száraz, kemény fát kell használnunk. Ez körülbelül a már két éve kivágott fát jelenti, melynek volt ideje kiszáradni. Ha Ön is a folytonégű tűztér és kandalló mellett döntene, forduljon hozzánk!

Érdekesség: a kandallók története


kandallóA kandallók története gyakorlatilag az őskorban kezdődött: az ősember tüzet rakott a barlangja közepén, ahol melegedni tudott és húst is süthetett. Kis idő múlva rájöttek arra is, hogy ha a kövekkel kirakott gödör felett kis nyílást hagynak, ott elvezethetik a füstöt. Már az i. e. 350 körül épült epheszoszi Artémisz-templomban padlófűtést használtak. A padlóba épített csatornákat lignittel fűtötték. A középkori Rómában jelent meg a hypocaustum. Ekkor a pincében kemencéket fűtöttek, majd a meleg levegőt és a füstöt egy kéményen keresztül a hypocaustumba terelték. A közvetlenül e fölött található helyiségeket így fel tudták fűteni. Az első kandallók Nyugat-Európában jelentek meg az 1400-as években. Ekkor még azonban inkább csak presztízstermék volt. A napjainkban legnépszerűbb zárt öntvény kandallókat csak 1970-ben kezdték gyártani, azonban azóta töretlen a népszerűségük. Ha Ön is kandallót szeretne otthonába, vegye fel velünk a kapcsolatot! Legyen az csempekandalló, modern kandalló vagy rusztikus kandalló, mi megépítjük!

Milyen fát használjak a kandallóban?


Milyen fát  használjak a kandallóban?Sokan azt hiszik, hogy szinte bármilyen faanyag jó a kandallóba, mint tűzifa, azonban ez nem így van sajnos. Például nem szerencsés gyantás fát használni, pedig kifejezetten magas fűtőértékkel rendelkezik. A gyanta lerakódik a kandalló falain és károsítja azt. Ne használjunk a kandallóban felületkezelt fát - például lakkozott vagy festettet fát, illetve zsaluanyagot. Különböző műanyagok és egyéb nem oda való anyagok égetése pedig kifejezetten káros kandallónkra és egészségünkre nézve egyaránt. A legjobb, ha kemény és megfelelően száraz fát használunk kandallónkban. A friss fa akár 80%-os nedvességtartalommal is rendelkezhet, ami nem ad igazán meleget, hiszen a hő nagyobbik része a nedvesség elpárologtatására megy el. Az ideális nedvességtartalom a tűzifában maximum 20%! Ehhez hozzávetőleg másfél éves szárításra van szükség. A tüzeléshez legmegfelelőbb faanyagok a tölgy, a gyertyán, a nyír, a bükk, a juhar és a kőris. Ha további kérdése van a kandallókkal és azok használatával kapcsolatban, bátran tegye fel nekünk! Modern és rusztikus kandallók széles választékával várjuk kedves vásárlóinkat!

Fűtse passzívházát energiatakarékosan!


Passzívház esetében kellemes és ideális hőérzetet tudunk biztosítani otthonunkba komolyabb energiafelhasználású fűtési rendszerek nélkül is. Azonban vannak, akik a kedvező feltételek mellett sem szeretnék elhagyni a kandalló nyújtotta hangulatot és melegséget. Azokban, akik vágynak kandallóra a passzívház feltételei mellett is, felmerülhet a kérdés, hogy ha kandallót választanak otthonukba, akkor ennek hőtermelésével nem fosztják-e meg magukat a passzívház nyújtotta kellemes hőérzettől? Nos, a megfelelő kandalló kiválasztásával, a meleg fokozatos adagolásának köszönhetően, ugyanúgy megmarad az ideális hőérzet a passzívházban is. A passzívházakba is alkalmas kandallók legnagyobb előnye, hogy az égési levegő felhasználása a ház légterétől 100%-ig független! Minimális fa felhasználással, gazdaságos és környezetkímélő tűzteret lehet biztosítani a passzívházban. Amennyiben a megfelelő kialakítású kandallót keresi otthonába, keressen minket bátran, és mi segítünk Önnek!

Gondoskodjon időben a megfelelő fűtésről otthonában!


Manapság egyre nagyobb gondot okoz az ideális fűtési rendszer kialakítása otthonunkban. Ez főként annak köszönhető, hogy az elavult technológiák háttérbe szorítják a modernebb megoldásokat. Sokan úgy gondolják, hogy a régi, fatüzelésű kialakítások költséghatékonyabbak, ám ez nem feltétlenül igaz! Az energiatakarékos, passzív házak fűtésére alkalmas kandallók napjainkban jóval korszerűbb technológiával készülnek, így elődeikhez képest számos előnnyel büszkélkedhetnek! A fafelhasználásuk alacsonyabb, ám hatékonyabb, hiszen a hő leadásuk egyenletes és kedvező. A modern kandallók égési levegő felhasználása teljesen független a ház levegőjétől, így nem kell aggódni az oxigénvesztéstől. Emellett az égési termék és a füst tökéletesen elzárt a belső tértől, egy speciálisan kivezetett csövön át távozik a légtérbe. Ha Ön se szeretne magas számlákat a fűtési szezon alatt, ám optimális és kiegyensúlyozott rendszert keres passzív házához, forduljon hozzánk bizalommal, és szereltessen be modern kandallót!

Fűtési kisokos a passzív házak fűtéséről


Fűtési kisokos   a passzív házak fűtésérőlA tél közeledtével egyre sürgetőbbé válik a fűtés kérdése. Manapság a korszerű kandallóknak köszönhetően bármelyik passzív ház még költséghatékonyabbá és energiatudatosabbá válhat. Ezeknek a fűtési rendszereknek a legfőbb előnyük, hogy kevés fával is hosszantartó égést biztosítanak, és a kiválóan szigetelt otthont hatékonyan látják el hővel.

Fontos azonban tisztában lenni azzal, hogy milyen fát érdemes ezekben a modern kandallókba alkalmazni. Mint azt tudjuk, a legideálisabb tüzelőanyagok a minimum három évig szárított, darabolt, nedvességtől mentes helyen tárolt fák. Ha hosszú égési időt szeretnénk elérni, érdemes a keményebb fafajtákat választani, mint a bükk, akác, tölgy vagy gyertyán.

Az első passzív házak már 1990 óta szolgálják az energia- és a környezettudatosságot. Szerkezetüknek köszönhetően az energiatakarékos kandallók tökéletes fűtési rendszert biztosítanak az ilyen ingatlanok tulajdonosai számára is. Mivel ezeknek a házaknak a szellőztetési rendszere is fejlett, így télen sem kell félni a párától, vagy a penész kialakulásától, még a kandalló környékén sem.

Tekintse meg kandalló kínálatunkat, és keressen minket bizalommal, ha kérdése merülne fel!

Az energiatakarékosság mindenkinek jó!


Az energiatakarékosság mindenkinek jó!Kandallót szeretne, de fontos Önnek, hogy alacsonyan tartsa a fűtés költségeit? Amellett, hogy Ön jól jár, arra is szeretne gondolni, hogy környezettudatos megoldást válasszon? Akkor jó helyen jár, hiszen nálunk a megoldás!

Az, hogy valaki kandallóval fűt, még nem feltétlenül jelenti azt, hogy nem lehet gazdaságosan megoldani, hogy mindig kellemes meleg legyen a lakásban, amikor csak szükséges. Ráadásul olyan lehetőségeket is talál nálunk, amelyek passzív házak esetében alkalmazhatóak kiválóan! A megfelelő kandalló kiválasztása mindenképp szükséges ahhoz, hogy Ön is alacsony ráfordítással ússza meg a telet és mégse fázzon, valamint a környezetvédelmi szempontok sem elhanyagolhatóak, hiszen egyre jelentősebb mértékben figyelhetőek meg a klímaváltozás jelei.

Nem tudja, hogy mire is lenne pontosan szüksége? Mi segítünk megtalálni a tökéletes megoldást! Keressen minket bizalommal, ha kandallót vásárolna, hiszen képzett és gyakorlott szakembereink a rendelkezésére állnak ahhoz, hogy együtt megtalálhassuk a legjobb kandallót Önnek!

A tökéletes fűtőberendezés ismérvei


A tökéletes fűtőberendezés ismérveiAhogyan haladunk a korral, úgy jelennek meg újabb és újabb innovációk a fűtés és szigetelés világában. Ez a két szegmens szorosan összefonódik, hiszen minél hatékonyabb fejlesztések látnak napvilágot a szigeteléseket tekintve, annál energiatakarékosabb megoldások születhetnek a fűtés világában. A kandallók között manapság az egyik legtakarékosabb és innovatívabb megoldásnak a passzív házak fűtésére alkalmas kandallók mondhatóak.

A passzív házak olyan speciális megoldások alkalmazásával épülnek, melyek hatékony megoldást nyújtanak szigetelés szempontjából, továbbá a szellőztetési rendszerük is innovatív, így minimális fűtésre van csak szükség bennük. A modern kandallóknak számtalan előnyük van, mint a teljesen független égési levegő rendszer, vagy a minimális tüzelőanyag felhasználás, illetve a környezetkímélő, kiemelkedő hatékonyságú teljesítmény.

Ha Ön is passzív házban él, és a tökéletes fűtési rendszert keresi, tekintse meg kandalló kínálatunkat! Számtalan kialakításunk között mindenki megtalálhatja a számára ideális formát, méretet és kivitelt!

Kandalló építés szempontok lépésről-lépére


Kandalló építés szempontok  lépésről-lépéreAmennyiben személyre szabott fűtési berendezést szeretnénk, érdemes belevágnunk a kandalló építésbe. Mindenekelőtt tisztázni kell, melyek a kandalló építés főbb szempontjai, hiszen itt dől el sok minden. Mekkora helyre van szükség? Egy kandallónak szüksége van minimális alapterületre, ami körülbelül 70 x 50 cm, ehhez jön még a légrés, a tűztér, illetve a szigetelés is, a kandalló mélysége pedig nagyjából 75 cm lesz. Az elhelyezésnél igyekezzünk fő helyre, központi részre tervezni és irányítani a kandallót, ne legyen átjáróban, körbe lehessen ülni azt. A kandalló építés további szempontjai közé tartozik még a a kémény kialakítása is. Egy jól kivitelezett kémény a tűztér mellett található, így nem lesz túlzott mértékben kiálló. El kell dönteni azt is, hogy miből készüljön a kandalló, milyen stílusban, milyen legyen a tűztér formája és milyen tüzelésű legyen a berendezés. Keressen minket bizalommal kandalló építéssel kapcsolatban, segítünk az első lépéstől az utolsóig!

Hogyan válasszon kandallót?


Hogyan válasszon  kandallót?Vitathatatlan, hogy a kandallók rendkívül praktikus berendezései az otthonoknak, azonban ahhoz, hogy valóban betölthessék rendeltetésszerű szerepüket, fontos, hogy az ingatlantulajdonosok körültekintően járjanak el a kiválasztásukat illetően. A kérdés már csak az, hogy milyen szempontokat kell középpontba helyezni ahhoz, hogy a sikeres vétel teljesüljön?

Az első és legfontosabb tényező a helyiség mérete, ahová a vásárló telepíteni kívánja a kandallót. Mivel átlagosan 1 kWh kandallóteljesítmény 20 légköbméter kifűtésére alkalmas, ez azt jelenti, hogy például egy hatszor hatos alapterületű, háromméteres belmagasságú, 108 légköbméteres szoba fűtéséhez 5-6 kWh teljesítményű kandallóra lesz szükség. Ezt az értéket természetesen befolyásolhatja az ingatlan hőszigetelése is.

Ezen kívül azt is fontos figyelembe venni, hogy a megvásárolni kívánt kandalló milyen tüzelésű. A fűtőberendezések általában szén- és fatüzelésre egyaránt alkalmasak, azonban az igazán ideális kandalló külön beállítható barnaszén brikett vagy fa brikett tüzelési módra.

Ha további kérdése lenne a kandalló kiválasztásával kapcsolatban, keressen minket bizalommal elérhetőségeinken!

Milyen kandallót válasszunk passzívházba?


Milyen kandallót  válasszunk passzívházba?A passzívházak ma már népszerű alternatívát jelentenek az energiatakarékos és környezetbarát otthon megteremtéséhez. Ezeknek a szempontoknak a figyelembe vételével tervezik és építik meg őket, de a berendezéseket is ez alapján választják hozzájuk. A fűtés sarkalatos kérdés, mert nem mindegy, hogy mivel, mennyiért és milyen hatásfokkal fűtünk.

A passzívházak egyedi kialakítása nem teszi lehetővé, hogy akármilyen fűtőrendszert használjunk. Az energiatakarékos kandallók megtalálják helyüket a passzívházakban, mert kitűnően beleillenek egy ilyen épület koncepciójába. A korszerű igényekhez tervezett kandallókkal például egy magas hatásfokkal működő, környezetbarát és kiszámítható energiafogyasztású fűtőrendszert vihetünk a passzívházba. Ellentétben a gázfűtéssel, ezek a kandallók sokkal környezettudatosak, programozhatóak, biztonságosan működtethetőek.

Forduljon hozzánk bizalommal, és ismerje meg modern kandallóinkat, amik tökéletesen és biztonságosan ellátják egy passzívház fűtését is! Amennyiben kérdése van, keressen minket elérhetőségeink valamelyikén!

Látványos és praktikus A kandallók előnyeiről röviden


Látványos és praktikus   A kandallók  előnyeiről rövidenNincs kétség afelől, hogy a kandallók az egyik legkedveltebb fűtőberendezések közé tartoznak. Beépítésükkel olyan különleges hangulatot varázsolhat otthonába bárki, amivel megalapozhatja a kiegyensúlyozottság érzését, arról nem beszélve, hogy a látványos fűtőberendezés rendkívüli értékkel is bír, ez pedig például egy esetleges ingatlaneladásnál igazán előnyös helyzeteket teremthet.

Manapság rendkívül gazdag kínálatból válogathatnak a vásárlók, ha kandalló tulajdonossá szeretnének válni. Az utóbbi években egyre korszerűbb és gazdaságosan üzemeltethető kandallók jelennek meg a piacon, amelyeknek az esztétikus megjelenésük mellett sem lehet elmenni szó nélkül. A választékban mindenki megtalálhatja álmai fűtőberendezését, a klasszikus és a modern stílus szerelmesei is.

Mivel tisztában vagyunk a kandallók töretlen népszerűségével, és szeretnénk kedvezni vásárlóinknak, kínálatunkban energiatakarékos, passzív ház fűtésére használható kandallókat is találhat. Ha Ön is szeretné élvezni otthonában a kandallók melegségét és páratlan látványát, vegye fel velünk a kapcsolatot, és válassza ki az igényeinek megfelelő fűtőberendezést!

A felkészülést a fűtési szezonra, soha nem lehet elég korán elkezdeni! Önnek van már kandallója?


A felkészülést a fűtési szezonra, soha nem  lehet elég korán elkezdeni! Önnek van már kandallója?Amikor az újabb nyárnak vége, ismét előkerülnek az olyan kérdések, mint a fűtés. A hideg idő kezdetével ajánlott arról is tájékozódni, hogy milyen lehetőségek állnak rendelkezésre a fűtéshez. A főbb szempontok között ma is az energiatakarékosság és a hatékonyság szerepel. Nem mindegy, hogy mivel fűtünk, és az milyen hatással van a környezetre.

Forduljon hozzánk bizalommal, és készüljön fel az aktuális fűtési szezonra! A legmodernebb megoldásokat kínáljuk, elsősorban kandallókból. Termékeink között nagy hangsúlyt kapnak azok a tűzterek, illetve kandallók, amik a gazdaságos és környezetbarát működés jegyében készültek. Csak annyi tüzelőanyagot igényelnek, amennyi feltétlenül szükséges, és az égési levegőjük teljesen független a lakás belterétől.

Készüljön a fűtési szezonra modern fűtéssel, vásároljon időben energiatakarékos kandallót! Keressen fel minket bizalommal a weboldalunkon megadott elérhetőségeink egyikén a további részletekért!Elektromos kandallók

Hordozható csempe kandallók

Rusztikus Supra kandallók

Márvány kandallók

Modern Supra kandallók