Kandallók

elektromos, modern, rusztikus kandallók

Cégünk légfűtésű kandallók építésében is nagy tapasztalatokkal rendelkezik.

A kandalló térhódítása annak köszönhető, hogy esztétikai megjelenése mellett, igazodik egy dolgozó család azon igényéhez, hogy működési elvénél fogva igen hamar meleg legyen akár 72-85% hatásfok mellett egy 120-300 légköbméterű lakrészben.

(A légfűtés elvét a Szakmai kérdések fejezetben ismertetjük a cserépkályha működésével együtt.)

Néhány szó a folytonégő tűzterekről

Egy kandalló tűzterét akkor nevezhetjük folytonégőnek, ha egyszeri megrakással képes 10 óra lassú égésre, és még ezt követően is olyan parázságyat képes tartani, melyről újra tüzet gyújthatunk.

Miért is jó annyira a folytonégő tűztér?Egyrészt a fűtés sokkal takarékosabbá válik, hiszen egyszeri megrakásról beszélünk, másrészt elkerülhető az a probléma, ami általánosságban előfordul, tehát, hogy hirtelen rettenetesen meleg lesz, kialszik a tűz, majd kihűl az egész lakás. A folytonégő tűztér segítségével teljesen kiküszöbölhető ez a probléma, hiszen folyamatosan adja a meleget, és lehetséges egy általános, egyenletes hőmérsékletet beállítása is.

Ami fontos még a folytonégő tűztér világában, az, hogy milyen fával is tüzelünk. Ahhoz, hogy tényleg normális teljesítményre számítsunk és olyan hatású funkcióra, melyet fentebb említettünk, teljesen száraz, kemény fát kell használnunk. Ez körülbelül a már két éve kivágott fát jelenti, melynek volt ideje kiszáradni.

Ha Ön is a folytonégű tűztér és kandalló mellett döntene, forduljon hozzánk!

folytonégő tűztér

Elektromos kandallók

Hordozható csempe kandallók

Rusztikus Supra kandallók

Márvány kandallók

Modern Supra kandallók